Innostu tenniksestä - viisi vinkkiä, joilla saat lajista kaiken irti

Harva laji on yhtä helppo aloittaa kuin tennis. Tarvitset vain pallon ja mailan.

Tenniksen pelaaminen on niin hauskaa, että vaikkei lajia harrastakaan ns. seuratasolla, moni aikuisiälläkin lajia ensimmäistä kertaa kokeillut palaa kentälle uudestaan ja uudestaan ja huomaa, että taidot paranevat pikku hiljaa. Mikä olisi palkitsevampaa? Siis jos sinäkin unelmoit lyöväsi kuin Serena, tutustu alla vinkkeihin, joilla saat lajista kaiken irti!

1. Varaa tenniskenttä

Toisin kuin muissa lajeissa, et tarvitse salikorttia tai joukkuejäsenyyttä aloittaaksesi. Suomesta löytyy hyviä tasokkaita sisäkenttiä, niin voit pelata säällä kuin säällä. Monilla kentillä varaus on helppo tehdä verkossa, ja kokemuksemme mukaan aikoja löytyy hyvin. Tenniskenttien saatavuus on hyvä läpi Suomen.

2. Ota tunteja ammattilaisvalmentajalta

Jos haluat nostaa tasoasi, mikään ei voita kunnon valmentajaa. Tasokasta ohjausta löytyy kyselemällä vaikkapa kentiltä ja valmennuskeskuksista, ja tunteja ja treeniohjelmia löytyy jokaiselle tasolle ja kukkarolle. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa!

3. Kaikki irti treenistä uusimman teknologian avulla

Huipputreenaajan salaisuus on pallotykki. Tenniksen lyöntien harjoittelussa oikea rytmi on tärkeää, ja sen voi saavuttaa jopa yksinharjoittelulla kun avuksi ottaa uusimman teknologian. Kaukosäädinohjattava pallokone takaa tehokkaan treenin, jossa syke nousee ja taso kasvaa kohisten. Helposti siirreltävä pallotykki kulkee kätevästi auton takaluukussa. Sopii kaikenikäisille ja -tasoisille pelaajille. Lue lisää pallotykeistä.

4. Löydä pelikaveri

Ensi kerran kun kaverisi pyytää sinut kahville tai lasilliselle, mikset ehdottaisi sen sijaan tuntia tenniskentällä? Kentän koko ei estä keskustelua syöttöjen välillä, ja samalla saatte molemmat kunnon treenin. Tai ensi kerralla, kun höntsäilyjoukkueesi ei saa tarpeeksi porukkaa kokoon treenejä varten jääkiekko-, jalkapallo- tai muun joukkuelajin pelaamista varten, pyydä innokkaimmat tenniskentälle. Ja tiesitkö, että tenniskentälle voit hakea pelikaveria myös sosiaalisesta mediasta! Esim. Facebookista löytyy aktiivisia ryhmiä joista löydät todennäköisesti myös omaa tasoasi vastaavan pelikaverin. Täydellistä, kun tarvitset pelikaverin viime hetkellä.

5. Välineet kuntoon

Onnistumisen tunne lähtee oikeasta lyönnistä, ja moni kokeekin, että oikea maila on tässä ensi askel. Ennen kuin investoit laadukkaaseen mailaan, sitä kannattaa testata kentällä. Tämä on mahdollista esim. hyvinvarustelluissa urheiluvälineliikkeissä. Sieltä saat luonnollisesti myös laadukasta neuvontaa siitä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota mailan hankinnassa.