Soutaja Joel Naukkarinen

Soutu oli mukana jo 1896 Ateenan Olympialaisissa mutta myrsky esti lähdön. Kisaamaan päästiin vuonna 1900 Pariisissa jossa myös Olympiasoudut järjestettiin Seinellä 1924.
Pertti Karppisen 3 Olympiakultaa on kaikkien muistissa 30 vuoden takaa. Seuraavaa Olympiamitalia tavoittelee jälleen 100 vuoden jälkeen Pariisissa kuopiolainen Joel Naukkarinen.
Joel Naukkarinen on 28-vuotias huippu-urheilija, soutaja, joka valmistuu pian lääkäriksi. Hänen Olympiatavoitteen tukemiseksi on perustettu ROWING FINN-projekti.

Aloin käymään puntilla teini-ikäisenä. Halusin päästä käyttämään voimia ja valitsin lajiksi nyrkkeilyn. Tarpeeksi nopeutta ei kuitenkaan löytynyt ja huomasin, että ominaisuudet sopivat paremmin kestävyyslajeihin. Aloin muun muassa soutamaan, juoksemaan ja pyöräilemään.

Ensimmäiset kokemukset ovat vuodelta 2009 kirkkovenesoudusta kuntosoudusssa ja lukiolaisten SM-joukkueessa. Aloitin sitten Valkealan Soutajissa, josta siirryin Kouvolan Soutajiin ja Antin kanssa kaksikkosoutuun. Heti ensimmäinen kausi jätti käteen Suomen mestaruudet nuorten ja jopa miesten avoimessa sarjassa. Tämän seurauksena päätettiin vaihtaa lajia sellaiseen, jossa tavoiteltavaa riittää kansainvälisen tason huipulle asti.

Kansainvälinen soutuliitto (World Rowing Federation) on nimennyt Joel Naukkarisen kuukauden soutajaksi helmikuussa 2022. Nimeäminen on Naukkariselle suuri kunnia soutu-uralla.Naukkarinen on soutanut Suomen soutumaajoukkueessa vuodesta 2014 lähtien. Nykyään hän kilpailee kolmessa eri soutumuodossa: olympiasoutu, sisäsoutu ja rannikkosoutu. Kilpasoutajalle on kertynyt 145 SM-mitalia eri soutumuodoista: 6 MM- ja 3 EM-mitalia, yli kymmenen Suomen ennätystä ja kaksi maailmanennätystä.Naukkarinen on tunnettu äärimmäisten haasteiden miehenä. Huippu-urheilu-uran ja useiden urheiluhaasteiden rinnalla hän on opiskellut lääketiedettä, ja valmistuu lähiaikoina lääkäriksi Itä-Suomen yliopistosta. Naukkarinen on herättänyt toiminnallaan kansainvälistä kiinnostusta. Kuukauden soutaja -valinnan kunniaksi Naukkarinen jakaa arkipäivänsä sisäsoudun MM-kilpailujen alla Kansainvälisen soutuliiton sosiaalisen median kanavalla Instagramissa @worldrowingofficial 15.2.2022.

Helmikuu 2022

��Maailmanmestaruus, miehet joukkuekilpailu��

��Maailmanmestaruus, sekajoukkuekilpailu

�� MM-pronssi, miehet avoin 2000m

Tämä oli kovin suoritus tähänastisella soutu-uralla. 25 vuotta sitten Klaus Geiger voitti 2000m MM-pronssia tehden Suomen ennätyksen 5:46,6. Tuntui, että nyt neljännesvuosisata myöhemmin voisi olla tähdet kohdallaan venyä viimeiseen Suomen ennätykseen, joka ei ollut nimissäni. Se vaati henkisesti käsittämättömän paljon: fyysisesti, psyykkisesti ja emotionaalisesti väsyneenä, jo kahden voitetun maailmanmestaruuden jälkeen vielä kaivaa tahdonvoima ehkä kovimpaan Suomen ennätykseen, mikä tässä lajissa on koskaan ollut. Tänään tuli monella tasolla otettua todella iso harppaus eteenpäin urheilu-uralla.Kysy lisää yhteistyömahdollisuuksista mainonnan, työhyvinvoinnin ja vaikuttavuuden osalta.

Tervetuloa mukaan matkalle kohti Pariisin Olympialaisia 2024. Matkalla osallistumme myös SM-kilpailujen lisäksi, EM ja MM-tasolla!

Pyydä tarjous ja kysy lisää!